Garcia stvara moćni Marseille
Foto: EPA

Dva nova imena na Velodromeu?

Garcia stvara moćni Marseille

M. Šljivak

Francuski velikan Marseille mogao bi u narednoj sezoni biti legitimni kandidat za naslov prvaka Francuske.

Tim kojeg s klupe predvodi Rudi Garcia ima velike planove za narednu sezonu, a ovaj stručnjak je spremio i zanimljivu listu pojačanja.

U januarskom prelaznom roku doveo je Dimitrija Payeta i Patricea Evra, a ovog ljeta se povezuju s dovođenjem još nekoliko poznatih imena u svijetu fudbala.

Od naredne sezone bismo na Velodromeu mogli gledati alžirsku zvijezdu Riyada Mahreza. Navodno, Marseille je spremio ogroman novac kako bi angažovao sjajnog fudbalera Leicestera, koji je zatražio odlazak iz kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nije Mahrez jedini koji bi mogao obući dres Marseillea. Francuski mediji tvrde da je i reprezentativac ove zemlje Adil Rami dogovorio transfer u ovaj tim i da će on sigurno od naredne sezone ponovo igrati u Ligue 1.

Sigurno je da Marseille želi ponovo igrati bitnu ulogu u francuskom fudbalu. U prošlosti su devet puta bili prvaci države, a posljednja titula na Velodrome je došla 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi