Neizvjesna utakmica Sunderlanda i Southamptona

Gardner evrogolom odveo Sunderland u četvrtfinale FA kupa

Fudbaleri Sunderlanda plasirali su se u četvrtfinale engleskog FA Cupa nakon što su danas na domaćem terenu savladali Southampton sa 1:0. 

Utakmica između dva člana Premiershipa bila je izuzetno tvrda, gledaoci nisu vidjeli mnogo prilika, ali su vidjeli borbu za svaku loptu do posljednjeg sudijskog zvižduka. 

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpuno izjednačenoj borbi i na odmor se otišlo sa početnih 0:0. Međutim, u drugom poluvremenu izabranici Paola Di Cania zaigrali su mnogo ofanzivnije. 

Ofanzivnija igra u drugom poluvremenu vrlo brzo im se isplatila. Nakon samo pet minuta igre u nastavku Sunderland je golom Craiga Gardnera stigao do vodstva, a kasnije će se ispostaviti i do pobjede vrijedne plasman u četvrtfinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.