Gareth Bale želi ostati u Realu i pored velike kazne koja mu prijeti
Bale bi mogao biti žestoko kažnjen

Uprava Reala također želi da Velšanin ostane u klubu

Gareth Bale želi ostati u Realu i pored velike kazne koja mu prijeti

S. Pašalić

Gareth Bale nema namjeru napustiti Real Madrid ovog ljeta unatoč velikoj kazni koja mu prijeti zbog gestikulacija upućenih navijačima Atletico Madrida.

Velšaninu je ostalo još tri i po godine do isteka ugovora sa Realom i ne želi napustiti Madrid, a iz uprave kluba su također poručili da su zadovoljni sa igračem koji im je pomogao u osvajanju Lige prvaka u četiri od svojih pet sezona koliko je u Realu.

Bale je trebao preuzeti ulogu vođe nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus, ali to se nije desilo te je Velšanin pružao slabe igre zbog čega su i navijači bili nezadovoljni, posebno u vrijeme dok je Real bio u rezultatskoj krizi.

Baleu prijeti kazna od 12 utakmica

Gareth Bale se suočava sa kaznom od čak 12 utakmica neigranja nakon što je, slaveći gol, navodno gestikulacijama slao uvrjedljive poruke prema navijačima protivničke ekipe.

29-godišnja zvijezda Reala je u utakmici protiv Atletica u igru ušla u drugom poluvremenu te je učestvovala u pobjedi protiv velikog rivala (3:1) tako što je postigla treći gol. Vjerovatno frustriran zbog toga što je u igru ponovo ušao sa klupe i što su mu domaći navijači zviždali, Bale je odlučio da svu ljutnju iskali prilikom slavlja.

On je prvo mahao desnom rukom u blizini glave, da bi potom prekrstio ruke i na uvrjedljiv način pokazao desnu ruku navijačima domaćeg tima. Iako mu je gol pomogao da utiša glasne navijače domaćeg tima, očigledno mu neće pomoći u nastavku sezone.

Španska La Liga je izdala sljedeće saopštenje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U 73. minuti utakmice, nakon što je postigao treći gol, igrač Real Madrida Gareth Bale, koji je bio izviždan od strane domaćih navijača, slavio je tasko što je digao desnu ruku u visini glave i provokacijski gestikulisao. Onda, napravio je moguću gestikulaciju pogrdnog značenja tako što je prekrstio ruke i desnu podigao u visini glave".

"Ako se ispostavi da je to tačno, ofanzivac će biti sankcionisan suspenzijom od četiri do 12 utakmica. Ako je samo u pitanju animozitet prema navijačima, suspenzija može trajati od jedne do tri utakmice".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi