Makedonce itekako zabrinule riječi Garetha Southgatea

Pred naredne utakmice

Makedonce itekako zabrinule riječi Garetha Southgatea

E. Škorić

Engleska nogometna reprezentacija savršeno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i uspjela slaviti u obje utakmice protiv Italije i Ukrajine.

Engleska reprezentacija ima maksimalan skor na otvaranju kvalifikacija i spremna je u junu nastaviti niz. Tada će jedna od najjačih evropskih selekcija odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom i Maltom.

Ruku na srce, to bi Englezi trebali da dobiju bez većih problema, a selektora Garetha Southgatea upitali su kakav će biti roster za te mečeve i hoće li tada ipak dati šansu igračima na koje je manje računao u prva dva kola protiv mnogo jačih rivala.

Southgate je rekao da nema mjesta za mnogo kombinacija te da moraju biti jako oprezni u svakoj utakmici.

“Imali smo sjajan start, stvarno sam zadovoljan. Vidim da još imamo prostora za napredak, ali to će ići postupno. Igrači su jako zadovoljni igrom i vjeruju u sebe, znamo da smo na dobrom putu. U junu nas čeka težak zadatak, Makedonija i Malta nisu nimalo naivne. Vara se onaj ko misli da su ovo dvije unaprijed upisane pobjede", rekao je Soutghate, dodavši:

"Ako nas rejting momčadi zavara i ne uđemo maksimalno spremni u utakmice, sigurno ćemo imati problema, a to ne želimo. Svaku utakmicu moramo gledati kao finale, samo tako ćemo biti uspješni u ovim kvalifikacijama".

Engleska reprezentacija u gostima je savladala Italiju s 2:1, a na Wembleyu slavila protiv Ukrajine s 2:0.

"Gordi albion" je na prvom mjestu sa šest bodova, na drugom je Italija s tri, koliko ima i Makedonija na trećem mjestu, ali Makedonci imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sljedeći kvalifikacijski "prozor" bit će vrlo važan, jer Makedonija prvo dočekuje Ukrajinu, a tri dana kasnije gostuje na Old Trafford.

Zabrinjava činjenica da je opao interes za utakmice ove reprezentacije, pa je samo 500-ak ljudi u Skoplju bilo na prijateljskom duelu sa Farskim otocima. Ipak govorimo o selekciji koja je igrala na prošlom Evropskom prvenstvu i šokirala u polufinalu baraža za SP Italiju, no ispala je onda u finalnoj utakmici od Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi