Gattuso gleda i ne vjeruje: Golman Beneventa u 95. za bod protiv Milana!
Milan se mučio kod posljednjeplasirane ekipe, ali je uspio da ostvari toliko željenu pobjedu. (Foto: EPA)

Rossonerima samo bod

Gattuso gleda i ne vjeruje: Golman Beneventa u 95. za bod protiv Milana!

Edmir Škorić

Dosta problema imao je Milan u Beneventu, a na kraju svega morao je da se zadovolji samo jednim bodom (2:2).

 

Gattuso je nedavno imenovan za novog trenera Milana i nekadašnji igrač ovog tima jučer je kazao da će meč s Beneventom biti poput finala Lige prvaka. Ponovo je izostao pravi pristup crveno-crnih, ali očigledno je da će trebati malo vremena da Gattuso svoj mentalitet usadi u igru svojih izabranika. No, ovih 2:2 je nova šamarčina za sve navijače crveno-crnih sa San Sira.

U prvom dijelu Milan se dosta mučio, ali uspio je da povede kada je u 38. minuti Bonaventura iskoristio gužvu i neopreznost domaće odbrane, pa je glavom loptu poslao u mrežu.

Ipak, u petoj minuti nastavka Donnarumma je savladan, a savladao ga je Puscas i nekako se činilo da bi domaćin mogao konačno da prekine veliku seriju poraza.

Milanu novo vodstvo donosi sjajni hrvatski napadač Nikola Kalinić na asistenciju danas raspoloženog Bonaventure. U 75. minuti oštar start Romagnolija, koji je dobio drugi žuti karton, da bi u 95. minuti Benevento stigao do prvog boda u sezoni. Golman Brignoli je otišao kod prekida u šesnaesterac Milana i pogodio za nevjerovatnih 2:2.

Gattuso je debitovao bodom, no vjerovatno je i sam bio ubijeđen da će to biti pobjeda. Milan i dalje nije pravi, neprepoznatljiv je i predaleko od plasmana u Evropu naredne sezone. Što se Beneventa tiče, zakovan je za dno, ali ovaj bod će dugo da slavi.


Serija A, 15. kolo:
Benevento - Milan 2:2 (Puscas 50/ Bonaventura 38, Kalinić 57)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Heller
Milan se mučio kod posljednjeplasirane ekipe, ali je uspio da ostvari toliko željenu pobjedu. (Foto: EPA) Gattuso gleda i ne vjeruje: Golman Beneventa u 95. za bod protiv Milana! Rossonerima samo bod Dosta problema imao je Milan u Beneventu, a na kraju svega morao je da se zadovolji samo jednim bodom (2:2).
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi