Gattuso i Brocchi osumnjičeni  za namještanje utakmica

Sporni meč MIlana i Lazia iz 2011.

Gattuso i Brocchi osumnjičeni za namještanje utakmica

Tužilac iz Cremone Roberto Di Martino, koji u posljednje vrijeme progoni prevarante u italijanskom fudbalu, potvrdio je da je jedan od osumnjičenih igrača i Gennaro Gattuso. 

Gattuso se tereti da je učestvovao u namještanju rezultata utakmica Milana, a potom se na iste kladio.

Drugi fudbaler koji je također sarađivao sa Gattusom je još jedan bivši igrač Milana, Cristian Brocchi. Osim njih dvojice ispitane su još četiri osobe: Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci i Fabio Quadri. Za njih se sumnja da su Gattusa i Brocchija spojili sa kladioničarskom mafijom.

Posebno sumnjiva utakmica bila je između Milana i Lazija, igrana 1. februra 2011., kao i još dvije utakmice Milana iz te godine. Što se tiče pomenutog meča, završen je rezultatom 0:0, a u to vrijeme Gattuso je igrao za Milan, a Brocchi za Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.