Gaučosi trenirali pred 5.000 navijača

Argentinci stigli u Pretoriju

Gaučosi trenirali pred 5.000 navijača

Više od 5.000 navijača okupilo se danas u Pretoriji na prvom otvorenom treningu fudbalske reprezentacije Argentine.

"Program priprema odvija se po planu, radimo i na taktičkoj i na fizičkoj spremi, a dobro smo upoznali i naše protivnike u grupi. U prilog nam ide i činjenica da nemamo problema sa povredama, pa svi možemo raditi pod punim parom", rekao je nakon treninga fudbaler minhenskog Bayerna Martin Demichelis.

Prije treninga argentinske reprezentativce je posjetila antidopinška komisija FIFA, koja je testirala osam igrača, a među njima i Diega Milita, Sergia Aguera, te Carlosa Teveza.

Argentina prvu utakmicu na SP igra protiv Nigerije (12. juni), a slijede susreti protiv Južne Koreje (17. juni) i Grčke (22. juni).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.