Barcelona ispunjava veliku želju Bayerna, sve samo kako bi dobili Lewu ovog ljeta?

Pristaju na razmjenu

Barcelona ispunjava veliku želju Bayerna, sve samo kako bi dobili Lewu ovog ljeta?

E. Ganibegović

Robert Lewandowski ostaje broj jedan na listi željaBarcelone, koja je odlučna da ovog ljeta dovede poljskog napadača, bez obzira na to što čelnici Bayerna uporno ponavljaju da će Poljak ugovor odraditi do kraja. 

Katalonci su već dali prvu službenu ponudu za poljskog napadača. Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg otkrio je da su Španjci ponudili 32 miliona eura.

To je znatno ispod onoga što Bayern očekuje - govori se i do 40 miliona eura. Štaviše, čelnici njemačkog kluba i dalje izjavljuju da neće dopustiti Lewandowskom da napusti momčad dok ne ispuni cijeli ugovor.

No, mediji prenose da postoji uslov čije će ispunjenje omogućiti promjenu odluke Bavaraca. Govorimo o brzom pronalaženju nasljednika 33-godišnjaka.

Stoga je Barcelona došla na još jednu ideju koja bi Nijemce mogla uvjeriti da se odreknu poljskog napadača. Kako prenosi "Mundo Deportivo", Katalonci razmišljaju o zamjeni na liniji Barcelona - Bayern.

Španci shvataju da njemački klub, a posebno Julian Nagelsmann, pokazuje veliko zanimanje za 17-godišnjeg Gavija. Mladi veznjak ima ugovor s Barcelonom do juna 2023. godine, a klub ima posljednju priliku zaraditi od igrača.

Ako Bayern ne želi kupiti Gavija, Katalonci mogu ponuditi zamjenu igrača. Čelnici katalonskog kluba smatraju da mladi i talentovani fudbaler može uvjeriti Nijemce da predaju kapitena poljske reprezentacije.

Nije sigurno, međutim, hoće li se razmjena odvijati na bazi igrač za igrača ili bi Barcelona morala dodatno platiti za transfer. Gavijeva trenutna tržišna vrijednost iznosi 60 miliona eura, no zbog godina veznjaka iznos stalno raste.

Ove sezone 17-godišnjak je odigrao 34 utakmice u La Ligi, postigavši dva gola i dodavši šest asistencija. Stručnjaci smatraju da je riječ o jednom od najtalentovanijih igrača mlade generacije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Dati dijete kluba koje igra odlično za igrača koji će za 2 godine završiti karijeru, to samo barsa moze
4 1
user1653751078
Nek ide gde zeli svoje najbolje je vec dao u bayern hvala i za to bayern uvek bece bayern zalim za mandzukic jer zbog tebi covek je morao da ode a nebi uradio on ono sto ti mogao je vise da uradi mandzo od tebi samo da su mu dali sanse steta
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi