Gavran: Cilj je ostanak u društvu najboljih

Na klupi GOŠK-a naslijedio Odovića

Gavran: Cilj je ostanak u društvu najboljih

Adnan Beganović

Nekadašnji trener Posušja, prijedorskog Rudara i Čelika, Boris Gavran, na klupi GOŠK-a iz Gabele je naslijedio Milomira Odovića.

Gavran je sa novim izabranicima odradio već nekoliko treninga, a kako kaže za naš portal, jedini cilj u ovoj sezoni je ostanak u društvu najboljih bh. klubova.

"Primljen sam fenomenalno, ljudi iz kluba su se pokazali kao pravi domaćini i siguran sam da ćemo izvandreno sarađivati. Odradio sam nekoliko treninga sa novim izabranicima, istina momnčad je oslabljena u odnosu na prvi dio sezone, ali u kontaktu smo sa nekim igračima i mislim da bi se mogli pojačati", za SportSport.ba je istakao Boris Gavran.

Jedan od igrača koji bi mogli pojačati premijerligaša iz Gabele je i nekadašnji golgeter prijedorskog Rudara, Mirza Džafić, koji je već sarađivao sa Gavranom.

"Da, uspostavili smo kontakt sa Džafićem i on bi nam sjajno došao u napadu. Gotovo smo sve dogovorili sa ovim napadačem, ali mali problem nam predstavljaju njegovi papiri, odnosno čekamo certifikat iz Fudbalskog saveza Njemačke. Pored Džafića mogli bi se još pojačati, no o tome ćemo malo kasnije", ističe Gavran i za kraj dodaje.

"Jedini cilj u ovoj sezoni je ostanak u društvu najboljih i mislim da ćemo ga ostvariti. Što se tiče priprema, iz Gabele nećemo nigdje ići. Ovdje imamo fenomenalne uslove i nema potrebe da stvaramo neke dodatne troškove. Već imamo zakaze tri utakmice, a do početka prvenstva mogli bismo odigrati još dvije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.