Gavran: Nismo prodali Slobodi, a niti kupili od Veleža

GOŠK ostao u Premijer ligi

Gavran: Nismo prodali Slobodi, a niti kupili od Veleža

Adnan Beganović

Fudbaleri GOŠK-a pobjedom nad Veležom (2:1) u posljednjem kolu Premijer lige obezbijedili su ostanak u premijerligaškom društvu.

Premijerligaš iz Gabele nekih 15 minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka u Vrapčićima bio je siguran putnik za niži rang, no uspjeli su se izabranici Borisa Gavrana vratiti iz mrtvih.

"Još uvijek slavimo, željeli smo taj trijumf više od Veleža i mislim da je to na kraju presudilo. Istina, malo nas je vjerovalo da možemo uspjeti, ali na kraju smo zasluženo ostali u društvu najboljih. Nakon gola Veleža i ja sam izgubio nadu, no malo nas je i sreća pomazila, tako da smo na kraju izašli kao pobjednici", za SportSport.ba je istakao trener GOŠK-a, Boris Gavran.

GOŠK je mnogo ranije mogao obezbijediti ostanak u društvu najboljih, ali ubjedljiv poraz od Slobode na domaćem terenu doveo je premijerligaša iz Gabele u nezgodan položaj. Nakon istog, kao i nakon jučerašnje pobjede bh. javnost priča o zakulisnim radnjama.

"Ja i moji živci najbolje znamo kako se to sve odvijalo. Samo ću vam reći, niti smo prodali Slobodi, niti smo kupili od Veleža", zaključio je Gavran, koji još uvijek ne zna da li će i u narednoj sezoni sjediti na klupi GOŠK-a.

"Dogovorili smo se do kraja ove sezone, sada ćemo svi malo odmoriti, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", istakao je Gavran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.