Gavran: Pred nama je još mnogo posla

Rudar najprijatnije iznenađenje

Gavran: Pred nama je još mnogo posla

Adnan Beganović

Fudbaleri Rudara sjajno su otovrili proljetni dio prvenstva. U 16. kolu osvojili su bod na gostovanju Leotara, dok su u subotu pred svojim navijačima savladali Široki Brijeg.

"Odlično smo se spremili za proljetni dio prvenstva, što su i ova dva uvodna kola pokazala. Na samom otvaranju smo uzeli bod na Policama, mada ne bi bilo nezasluženo da smo se u Prijedor vratili i sa tri, dok smo u subotu u svim elementima fudbalske igre nadigrali Široki Brijeg", rekao je za naš portal šeef stručnog štaba Rudara, Boris Gavran.

"Nakon mnogo vremena imamo širok igrački kadar, što je jako bitno, kako za nas tako i za ostale ekipe. Momci na treninzima rade fenomenalno i rezultat jednostavno ne može izostati. Pred nama je još mnogo posla, a uvjeren sam da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje", dodao je Gavran.

Iako Rudar ima jedan od namanjih proračuna u ligi trenutno se nalazi u gornjem dijelu tabele. Ambicije kluba su zlatna sredina, no Gavran ističe da će ukoliko im se ukaže prilika za nešto više, istu znati iskoristiti.

"Pred početak prvenstva naš jedini cilj je bio izboriti opstanak u društvu najboljih. Iako je tek počeo drugi dio sezone, taj cilj smo gotovo ispunili i sada s pravom gledamo prema gornjem dijelu tabele. U naredna dva kola igramo sa momčadima iz donjeg dijela tabele. Već u subotu gostujemo kod Drine, a onda nam dolazi Velež. Biće to dva veoma zahtjevna susreta, ali sam uvjeren da možemo nastaviti sa dobrim igrama, te tako doći do pozitivnih rezultata", istakao je Gavran.

FIFA i UEFA će kako sada stvari stoje suspendovati Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a trenuru Rudara nikako nije jasno kako se čelni ljudi našeg saveza ne mogu pronaći kompromis.

"Suspenzija je nešto najgore što se u ovom momentu može dogoditi našem fudbalu. Ja ne mogu da vjerujem da se ne može pronaći kompromis. Postavlja se pitanje zbog čega ćemo igrati Premijer ligu ako budemo suspendovani. I mi treneri ćemo biti pogođeni ukoliko se doista desi suspenzijaq. Godinama ulažemo u sebe, a onda nas nekavim suludim potezima giraju na samo dno", zaključio je Gavran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.