Gavranoviću nastradali križni ligamenti koljena

Mundijal je za njega gotov

Gavranoviću nastradali križni ligamenti koljena

Za Marija Gavranovića, fudbalera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji nosi dres reprezentacije Švicarske, Svjetsko prvenstvo je završeno nakon što je na treningu švicarske selekcije povrijedio ligamente desnog koljena.

Odmah nakon povrede doktori medicinske ekipe reprezentacije Švicarske Roland Grossen i Cuno Wetzel dijagnosticirali su pucanje križnih ligamenata. Dijagnoza švicarskih doktora potvrđena je tek danas nakon što Gavranović u bolnici obavio magnetnu rezonancu. Doktorska dijagnoza, nažalost po Gavranovića, dobila je samo potvrdu. 

Napadaču Švicarske slijedi pauza od najmanje šest mjeseci, a on je već jutros preko Sao Paula krenuo ka Cirihu gdje će biti operisan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.