Gazajev od ljeta na klupi Shakhtara

Gazajev od ljeta na klupi Shakhtara

A. Beganović

Valerij Gazajev bi po svemu sudeći mogao sjesti na užarenu klupu ukrajinskog Shakhtara na ljeto 2009. godine.

Uprava Shakhtara se odlučila zahavaliti na kraju sezone rumunjskom treneru, Mircei Lucescu, i na njegovo mjesto dovesti iskusnog Rusa Gazajeva.

Uprava Shakhtara je jako nezadovoljna rezultatima ove sezone i bez obzira što je Lucescu na klupi Shakhtara imao sjajne rezultate u prošlosti (tri naslova prvaka, dva kupa, jedan superkup), njegovo vrijeme u ovom ukrajinskom "divu" je završeno.

Gazajev je jedan od najuspješnijih ruski trenera, za vrijeme vođenja CSKA, Gazajev je upio uzeti tri naslova prvaka i osvojiti kup UEFA 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije