Gazidis: Nadam se da će Cesc ostati

Izvršni direktor Arsenala optimističan

Gazidis: Nadam se da će Cesc ostati

Francesc Fabregas dugo se povezuje sa Barcelonom, a izvršni direktor Arsenala, Ivan Gazidis smatra da je klub u dobroj situaciji da zadrži španskog veznjaka na Emiratesu.

Fabregas ima dugoročni ugovor sa Arsenalom i Gazidis smatra da to daje snagu Topnicima da zadrže 23-godišnjeg veznjaka.

"Cesc ima dougoročni ugovor. To nam davalo neku snagu i mogućnosti da ga zadržimo tokom prošlog ljeta. Nismo imali finansijski imperativ, tako da ga nismo morali prodati", rekao je Gazidis.

Španac je još uvijek vezan za Topnike jakim ugovorom, a također klub nije ni u bilo kakvim finansijskim problemima. Tako da su u situaciji istoj kao i prošlog ljeta.

"Ne mogu toliko unaprijed gledati. Ova igra je nepredvidiva, tako da ne možete znati koji igrači će biti sljedeće sezone u timu. Nadam se da će Cesc tu biti. On je naš kapiten i veoma važan dio tima. No, sada smo koncentirsani samo na ovu sezonu, a ne na prvi dan iduće sezone", dodao je Arsenalov izvršni direktor.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije