Gazza opet na fudbalskim terenima
Paul Gascoigne

Gazza opet na fudbalskim terenima

Uz Georga Besta, jedan od najvećih propalih fudbalera, Paul Gascoigne (41), zaigrao je u jednoj humanitarnoj utakmici po prvi put nakon posljednje kure liječenja od ovisnosti i psihičkih problema.

Gazza je zaigrao za All Star ekipu u revijalnoj utakmici u Darlington Areni, gdje su pred 3000 gledalaca „zvijezde“ odigrale protiv sastava FC Darlingtona iz sezone 1999/2000 i pobijedile sa 5:3. Inače, ovaj se revijalni susret igrao povodom bankrota kluba, kojem zbog duga u visini od pet miliona funti prijeti gašenje.

"Nisam igrao fudbala gotovo četiri godine. Ovog sam puta obukao dresi kopačke zbog ispravne svrhe: FC Darlington je klub sa sjeveroistoka Engleske, mog zavičaja, i zato mi puno znači. Darlington je veliki klub i nije zaslužio ovakvu sudbinu." izjavio je bivši fudbaler Newcastlea, Tottenhama, Lazia i Glasgow Rangersa, jedan od najtalentovanijih engleskih igrača svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.