Gdje je i šta radi jedan od najvećih promašaja u historiji Premijer lige?

U BiH se nije proslavio

Gdje je i šta radi jedan od najvećih promašaja u historiji Premijer lige?

Admin Čaušević

Premijer liga BiH obzirom na skroman budžet većine klubova i nije mamac za inostrane fudbalere koje gledaju da zarade što više novca. 

Postoji nekolicina zvučnih imena sa zavidnim CV-jem i odličnom reputacijom koji su stigli u BiH, ali se na premijerligaškim terenima nisu proslavili.

Posljednji primjer koji s pravom nosi epitet velikog promašaja je Luis Ibanez čija dvogodišnja avantura u Zrinjskom zaslužuje sve osim prolaznu ocjenu.

Jedno od najvećih razočarenja Premijer lige je svakako i Harmony Ikande, nekadašnji igrač Sarajeva koji je bordo dres nosio u drugoj polovini 2015. godine.

Ikande je na Koševo stigao nakon što je Sarajevo osvojilo titulu prvaka BiH. Ugovor je potpisao s pedigreom igrača koji e igrao u omladinskim selekcijama Milana te nekoliko klubava u Izraelu i Ukrajini.

Od nigerijskog veznjaka su očekivanja bila zaista velika. Vladala je i ogromna euforija među navijačima višestrukog prvaka BiH. Ali status pojačanja treba pokazati i na terenu, što ovaj fudbaler nije uspio.

Oglasi

No description available.

"Ljubav sam već osjetio na aerodromu. Iako sam dosta daleko od kuće, ovdje se zaista osjećam kao kod kuće", govorio je Ikande po potpisu ugovora.

Ipak, u Sarajevu mu i nije bilo bajno i sjajno. Čak je u jednom trenutku bio i kažnjen zbog nediscipline, a već na zimu je otišao sa sedam upisanih nastupa.

Poslije odlaska iz Sarajeva uslijedio je period "lutanja" po Izraelu, Omanu i Saudijskoj Arabiji gdje i danas igra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 31-godišnjak je član trećeligaša Al-Washama gdje i ne dobija previše prilike za igru. Uglavnom vrijeme provodi na klupi i čeka svoju šansu.

Inače, na samom početku karijere Ikandea su mnogi počeli porediti sa legendarnim Clarenceom Seedorfom, međutim iako je obećavao mnogo na kraju njegova karijera nije bila ni približno očekivane.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Realno Ikande nije ni dobio pravu sansu u Sarajevu nikad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi