Gdje karijeru nastavlja Adis Nurković?

Nekadašnji reprezentativac BiH

Gdje karijeru nastavlja Adis Nurković?

Adis Nurković, bh. golman koji je do prošle godine bio član reprezentacije Kosova, najvjerovatnije će promijeniti sredinu. 

Tridesetdvogodišnji Nurković je u proteklih godinu dana nastupao u Albaniji za tamošnji Flamurtari, međutim ugovor koji je imao mu je istekao po završetku sezone i pitanje je da li će ostati u klubu. 

Nurković nam je kazao kako ne bi bilo iznenađujuće ni da ostane u Albaniji, jer mu čelnici Flamurtarija nude produženje saradnje, ali odluku o nastavku karijere će tek donijeti. 

Tokom cijele sezone Nurković je branio na gotovo svim utakmicama za Flamurari i svrstavan je među najbolje golmane u albanskom prvenstvu, čemu u prilog ide da je njegov tim uz Partizani primio najmanje golova u ligi.

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri Nurković je ostao braneći na premijerligaškim terenima za Čelik i Travnik, a još je, između ostalog, bio član Cibalije, Slaven Belupa, Krajine i Krajišnika iz Velike Kladuše.

Za vrijeme ere Miroslava Ćire Blaževića je upisao i tri nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi