Gekas donio Eintrachtu prvo mjesto

17. kolo 'cvajte'

Gekas donio Eintrachtu prvo mjesto

Dva su susreta 17. kola druge njemačke Bundeslige odigrana danas. Eintrach Frankfurt je pobijedio Karlsruher, rezultatom 2:0, dok je Furth slavio protiv Hanse, sa 3:0.

Frankfurt je na Commerzbank Areni ugostio ekipu Karlsruhera, isprativši ih sa dva pogotka. Grčki reprezentativac, Theofanis Gekas, postigao je gol već na samom otvaranju susreta, tačnije u prvoj minuti. 

Isti igrač je u 66. minuti, svojim sedmim ovosezonskim pogotkom, donio konačnih 2:0 za domaće. Eintracht je tako, bar nakratko, zauzeo prvu poziciju na ligaškoj tabeli.

Greuther Furth slavio je sa ubjedljivih 3:0, protiv ekipe Hanse iz Rostocka. Strijelci za domaće bili su Olivier Occean, Stephan Schrock i Sercan Sararer. Furth je tako na trećoj poziciji preskočio ekipu St. Paulija. Hansa i dalje ostaje u opasnoj zoni, sa samo 11 osvojenih bodova iz 17 utakmica.

2. Bundesliga, 17. kolo (subota):
Eintrach Frankfurt - Karlsruher 2:0 (Gekas 1, 66)
Greuther Furth - Hansa Rostock 3:0 (Occean 11, Scrock 58, Saraer 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.