Gekas hat-trickom zaustavio Fenerbahče
Gekas potopio Fener

Turska Superliga, 24. kolo

Gekas hat-trickom zaustavio Fenerbahče

Edmir Škorić

U četvrtak su na programu još četiri utakmice 24 . kola turske Superlige. Završene su dvije, a Samsunspor je učinio veliku uslugu vodećem Galatasarayju.

Malo ko je očekivao da će pretposljednjeplasirani Samunspor na svom Mayis stadionu savladati favorizirani Fenerbahče.

Goste iz Istanbula već u šestoj minuti u vodstvo je doveo Miroslav Stoch, talentirani Slovak koji je nastupao u omladinskom pogonu Chelseaja.

Iskusni grčki napadač Theofanis Gekas imao je svoj dan. Postigao je hat-trick za preokret i vrijedna tri boda Samsuna. Grk je prvo pogodio za 1:1 u 42. minuti iz penala, a onda golovima u 71, odnosno 75. minuti ovjerio pobjedu domaćinu.

Tako Fener nije uspio bodovno se na vrhu izjednačiti s gradskim rivalom Galatasarayjom, koji trenutno ima tri boda više.

Sivasspor i Kayserispor remizirali su u Sivi, odigravši 1:1. Nigerijac Eneramo je doveo domaću momčad u prednost na otvaranju drugog dijela, da bi James Troisi izjednačio u 65. minuti, što se ispostavio i konačan rezultat susreta.

Turska Superliga, 24. kolo:

Samsunspor - Fenerbahče 3:1 (Gekas 42 - penal, 71, 75/ Stoch 6)
Sivasspor - Kayserispor 1:1 (Eneramo 46/ Troisi 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.