Gekas na posudbi u Portsmouthu

Gekas na posudbi u Portsmouthu

Edmir Škorić

Grčki napadač Bayera Leverkusena Theofanis Gekas od večeras je novi član Portsmoutha, ali samo do kraja sezone, budući da je na posudbi.

Tako će trener "mornara" Tony Adams konačno odahnuti. Poznato je da su u Portsmouthu tragali ove zime za napadačem, a kao moguće pojačanje u napadu spominjao se i bh. reprezentativac Edin Džeko.

No, umjesto njega napad "pompeya" bit će jači za Grka Theofanisa Gekasa, koji je stigao na posudbu iz Bayer Leverkusena. Špekulacije su da bi ovaj napadač od ljeta mogao i ostati u Engleskoj, naravno ako svojim igrama zadovolji struku engleskog kluba.

Za službenu stranicu kluba Adams je izjavio kako je presretan dolaskom Grka, te da je on pravi napadač koji ima osjećaj za postizanje pogodaka, i kada se u obzir uzme da je nastupao za sve selekcije Grčke, onda sa sigurnošću može reči da je pun pogodak za Portsmouth. Trener je dodao i to da se nada da će napadač i u Portsmouthu biti jednako dobar kao što je sezonama u Bundesligi.

Gekas će u Portsmouthu na leđima nositi broj 29, a ove sezone je postigao tek 3 pogodka za "apotekare", no činjenica je da dobiva priliku tek krajem utakmica. Prije Bayera nastupao je zajedno sa našim kapitenom Zvjezdanom Misimovićem u Bochumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti