Gekas srušio Dresden

Druga liga Njemačke - 9. kolo

Gekas srušio Dresden

Eintracht je i nakon devet kola uz Fortunu jedini neporažen tim u Drugoj ligi.

Ovog puta su savladali u gostima Dynamo Dresden sa 4:1, a u redovima poraženih je BIH reprezentativac Muhamed Subašić odigrao svih 90. minuta. Meč je za Subašića i drugove počeo sjajno jer je Fiel iz slobodnog udarca u 31. minutu doveo Dynamo u vodstvo što je oduševilo većinu od čak 29.000 gledalaca. Tada međutim na scenu stupa Grk Teofanis Gekas koji za samo pet minuta, u 35. i 40. postiže dva gola glavom i pravi preokret.

Rezultatska neizvjesnot bila je na snazi do samog finiša kad je poput Gekasa i Kamerunac Idrissou dva puta savladao Eillhofa i to u 84. i 87. minutu uz asistencije Meiera odnosno Kohlera. Tako se Eintracht probio na treće mjesto sa 19. bodova koliko ima i četvrti St. Pauli i ispred su samo Greuther Furth sa 22 i Fortuna sa 21. Dynamo je tek na 13. mjestu sa 7 bodova koliko imaju i Karlsruher i Bochum iza kojih slijede Duisburh i Hansa sa 6 i fenjeraš Alemannia sa 4 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.