Genclerbirligi i Zec u četvrtfinalu

Turski kup

Genclerbirligi i Zec u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Iako poraženi u Istanbulu na gostovanju kod Fenerbahčea, nogometaši Genclerbirligija plasirali su se u četvrtfinale Turskog kupa.

U posljednjem kolu grupe C Genclerbirligi je, rezultatom 2:1, poražen od Fenerbahčea. Domaći su golovima Semiha Senturka iz 10. (penal) i 19. minute stekao dvostruku prednost, da bi konačnih poraz gostiju ublažio Serkan Calik u 60. minuti.

Unatoč pobjedi Fenerbahče se nije plasirao dalje, te je ostao na dnu grupe sa tri boda. Genlerbirligi ima sedam bodova i kao vodeći je prošao dalje. Bh. reprezentativac Ermin Zec odigrao je 80 minuta.

U drugoj utakmici grupe C Matayaspor i Ankaragucu odigrali su bez golova (0:0). Pored Genclerbirligija u četvrtfinale se iz grupe C plasirala momčad Bucaspora.


Turski kup, grupa C:

Fenerbahče - Genclerbirligi 2:1 (Senturk 10 - penal, 19/ Calik 60)
Malatya Bld SpoR - Ankaragucu 0:0

Poredak: Genclerbirligi 7, Bucaspor 7, Ankaragucu 6, Matayaspor 4, Fenerbahče 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.