Genclerbirligiju gradski derbi
Zec nije igrao zbog lakše povrede

Super lig, 6. kolo

Genclerbirligiju gradski derbi

O. Lekić

Danas su odigrana su tri susreta 6. kola turske Super lige, a u gradskom derbiju Genclerbirligi je s minimalnih 1:0 svladao Ankaragucu.

Genclerbirligi, za koji zbog povreda nisu nastupali naš reprezentativac Ermin Zec, te albanski reprezentativac Debatik Curri, svladao je Ankaragucu. Jedini pogodak na susretu postigao je Smeltz iz jedanaesterca u 45. minuti. ovom pobjedom momčad našeg reprezentativca probila se na 9. mjesto tabele.

Besiktas je pred svojim navijačima dočekao Antalyaspor i uspio je upisati pobjedu. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda Bobo u 55. minuti dovodi domaće do prednosti. Gosti se nisu predavali, te golom Tita u 67. minuti dolaze do poravnanja, da bi Bobo svojim drugim golom, u sudijskoj nadoknadi vremena, donio Besiktasu tri boda.

Eskisehirspor, za koji je svih 90 minuta odradio Safet Nadarević, poražen je pred svojim navijačima od Gaziantepspora. Jedini gol na susretu postigao je Kurtulus u 20. minuti.

Super lig, 6. kolo:

Genclerbirligi - Ankaragucu 1:0 (Smeltz 45')
Besiktas - Antalyaspor 2:1 (Bobo 45', 90' / Tito 67')
Eskisehirspor - Gaziantepspor 0:1 (Kurtulus 20')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije