General najavio kraj trenerske karijere

Ottmar Hitzfeld

General najavio kraj trenerske karijere

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Ottmar Hitzfeld ima još dvije godine ugovora sa švicarskom reprezentacijom, te je najavio kraj trenerske karijere po završetku istog.

Nijemac je Švicarsku preuzeo 2008. godine, sa kojom je nastupao na Svjetskom prvenstvu. Nakon pobjede u prvom kolu nad Španijom (1:0), činilo se kako će popularni General napraviti veliki podvig sa tom reprezentacijom. No, uslijedile su loše igre protiv Hondurasa i Čilea, te se Švicarska od Mundijala oprostila u grupnoj fazi.

"Još imam dvije godine ugovor s Švicarskom i bit će to moje posljednje dvije godine u menadžerstvu", kazao je Hitzfeld za UEFA-in magazin.

Kao trener je najveće uspjehe bilježio na klupi minhenskog Bayerna. Uz Ernsta Happela i Jose Mourinha je jedini trener koje mje uspjelo za rukom osvojiti Ligu prvaka sa dva različita kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti