Generalni sekretar FK Željezničar na trodnevnom seminaru u Amsterdamu

U organizaciji ECA-e

Generalni sekretar FK Željezničar na trodnevnom seminaru u Amsterdamu

Admin Čaušević

Generalni sekretar FK Željezničar, Faruk Brković boravi u Amsterdamu na trodnevnom seminaru kojeg organizuje ECA, odnosno Asocijacija evropskih klubova. 

Tema semina čiji je domaćin evropski velikan Ajax je klupski menadžement. Klupski predstavnici će pohađati šest sesija od kojih će svaka imati različito poglavlje s naglaskom na klupsku organizaciju.

Brkoviću i kolegama će biti predstavljeno i objašnjeno kako treba da funkcionišu različiti klupski segmenti, a posebna pažnja će biti posvećena sportskim aktivnostima velikana iz Amsterdama.

Neki od predvača su zvučna imena evropskog fudbala poput bivšeg reprezntativca Francuske i zvijezde Real Madrida Christan Karambeu, proslavljeni trener Guus Hiddink, sportski direktor Seville Monchi te direktor Ajaxa Edwin Van der Sar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, za ovaj edukativni program apliciralo je ukupno 150 kandidata, a među 35 odabranih našao se i Brković koji će tako imati priliku da stekne i razmjeni iskustva s uposlenicima brojnih klubova iz Evrope.

Osim Željezničara neki od klubova koji imaju svog "predstavnika" u Amsterdamu su Bayern, Benfica, Lech Poznan, Eintracht Frankfurt, Celtic, AC Milan, Monaco, Arsenal, Villareal, Shakhtar, Macabi Tel Aviv, AIK Stockholm, Malmo, Maribor, Apoel i drugi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti