Generalov CSKA nastradao u kontraofanzivi Dinama
Rahimić poraz svog kluba odgledao sa klupe

Gradski derbi u Moskvi

Generalov CSKA nastradao u kontraofanzivi Dinama

U fantastičnoj utakmici u okviru 20. kola ruske Premier lige Dinamo je u moskovskom gradskom derbiju sa 4:2 savladao Rahimićev CSKA sa 4:2.

Bila su to dva totalno različita poluvremena i četiri totalno različite ekipe. Zašto četiri? Pa u prvom poluvremenu je CSKA bio taj koji je dominirao terenom, a u 12. minuti Doumbia je Armejce doveo u vodstvo. Dvije minute prije odlaska na poluvrijeme nominalni gosti su udvostručili svoje vodstvo, a strijelac je ponovo bio Doumbia. Dinamo je bio za neprepoznati.

Drugo poluvrijeme, druga priča. Kao da su na teren istrčale dvije totalno druge ekipe u odnosu na one koje su odigrale prvo poluvrijeme. Od prve do posljednje minute drugog dijela igre terenom je dominirala samo jedna ekipa – Dinamo. 

Samo 14 minuta igre u nastavku trebalo je nekadašnjem klubu Zvijezdana Misimovića da anulira prednost gostiju. Prvo je Kuranyi u 49. smanjio na 1:2, da bi deset minuta kasnije Samba svojim pogotkom utakmicu vratio u rezultatski egal.

Heroj totalnog preokreta i zaslužene pobjede Dinama bio je Zhirkov. Prvo je u 62. minuti svojim golom donio totalni preokret i vodstvo domaćem sastavu, da bi samo pet minuta kasnije svojim drugim golom ovjerio zasluženu pobjedu Dinama u velikom preokretu protiv CSKA.

Bh. reprezentativac Elvir Rahimić kojeg u posljednje vrijeme nije bilo na spisku selektora Safeta Sušića gradski derbi odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Premier liga, 20. kolo:
Dinamo - CSKA 4:2 (Kuranyi 49, Samba 59, Zhirkov 62, 69 / Doumbia 12, 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.