Bio je sjajan, a zbog "grijeha" je izbačen iz fudbala, sada je čoban: "A trebao sam na Mundijal..."

Nevjerovatna priča

Bio je sjajan, a zbog "grijeha" je izbačen iz fudbala, sada je čoban: "A trebao sam na Mundijal..."

A. Čaušević

Ne zaboravlja svoju strast prema fudbalu, koja je u njemu ostala živa, ali daleko od fudbalskih terena odlučio je započeti novu karijeru. U prirodi, u društvu životinja. To je priča o Generosu Rossiju.

Igrao je u Seriji A i B, nosio je dresove Barija, Leccea i Siene, ali ne samo njih. Bio je golman krajem 90-ih prošlog stoljeća ranih 2000-ih, mnogi navijači su mu se divili zbog njegovih odbrana.

Ostao je upamćen po pet odbranjenih penala u sezoni 2001/2002, čak tri kaznena udarcaj e skinuo Maru Ferranteu, legendarnom napadaču.

Riječ je o Generosu Rossi koji se od fudbala oprostio se od fudbala prije duže od 10 godina. Nije se bavio trenerskom ili menadžerskom karijerom. Odmaknuo se od profesionalaca i odlučio trenirati mlade igrače u rodnom Napulju.

Velika mrlja na njegvu karijeru je učestvovanje u skandalu klađenja i namještanja utakmica zbog čega je ostao i bez poziva na Mundijal.

"Mogao sam otići na Svjetsko prvenstvo 2006. godine kao treći golman", kazao je svojevremeno Rossi. Te godine su Azzurri postali prvaci svijeta.

Oglasi

Ali ne samo to, svoju ljubav prema fudbalu spaja sa dobrom hranom i mirnim životom pokazujući da je jednostavnost dragocjena vrijednost.

Rossi je trebao ići na SP 2006. godine, ali je izbačen iz fudbala zbog klađenja

Odlaskom u penziju posetio se porodici i radu u prirodi. Ima svoje stado ovaca za koje je zadužen lično on.

Prema nekim informacijama njegovo stado broji oko 300 ovaca, a jedina poveznica sa fudbalom mu je njegova škola za golmane.

"Imam golmansku školu, zove se GR1. Trenutno se ne želim baviti profesionalnim fudbalom iako su me neki zvali."

Rosso je dodao da mu trenutno ništa ne može oduzeti taj osjećaj kao što je čuvanje ovaca ili školovanje mališana koji žele postati golmani.

Promo

Oglasi