Genk u osmini finala, Basel veoma blizu prolaska

Grupe G i H

Genk u osmini finala, Basel veoma blizu prolaska

Midhat Šljivak

Fudbaleri Genka savladali su kao gosti u susretu grupe G mađarski Videoton sa 1:0, te su na taj način ostvarili plasman u osminu finala Evropske lige.

Do vodstva je Genk stigao u 19. minuti susreta. Julien Gorius je ubacio  iz kornera,a grešku golmana i odbrane mađarskog tima koristi Elyaniv Barda za vodstvo od 1:0. Iako je i u nastavku susreta na obje strane bilo nekoliko veoma dobrih prilika, golova više nije bilo, te je Genk ostvario plasman dalje.

Basel je na St. Jakob Parku savladao Sporting iz Lisabona sa 3:0. Do vodstva su domaći stigli u 23.minuti kada Fabian Schaar pogađa za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena. Sjajna utakmica viđena je i u nastavku. Cabral je kod Basela u 58. minuti dobio crveni karton, ali i bez njega Basel je udvostručio prednost. Valentin Stocker je u 66. minuti pogodio za 2:0. Sve dileme oko pobjednika riješio je u 70. minuti David Degen za konačnih 3:0.

GRUPA I

U jedinom večerašnjem susretu grupe Sparta Prag i Lyon su odigrali susret bez pobjednika 1:1- Lavovi sa Gerlanda su poveli u 46. minuti preko Benzie, a konačnih 1:1 postavio je Husbauer u 53. minuti.

Drugi susret grupe I između Shmone i Athletic Bilbaa je odgođen.


szólj hozzá: Videoton vs Genk - 0-1 (Barda Goal)
szólj hozzá: Basel vs Sporting Lisbon - 1-0 (Schar Goal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.