Genoa bez Jurića dva mjeseca

Povreda hrvatskog reprezentativca

Genoa bez Jurića dva mjeseca

A. Beganović

Hrvatski fudbalski reprezentativac i igrač talijanske Genoe, Ivan Jurić, zbog povrede zadobijene na posljednjem reprezentativnom okupljanju odsustvovat će s terena dva mjeseca.

Standardni prvotimac Genoe povrijedio je kolateralne ligamente desne noge, a nakon detaljnih liječničkih pretraga utvrđeno je da se radi o ozbiljnijoj povredi te će morati pauzirati dva mjeseca.

Njegov izostanak sigurno će teško pasti ekipi Genoe, koja u prva dva kola talijanskog prvenstva ima stopostotni učinak. U prvom kolu Genoa je na svom terenu pobijedila Romu (3:2), dok je u drugom bila bolja na gostovanju od Atalante (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.