Genoa se interesuje za Sanela Jahića
Jahić je priznao da ga prate skauti italijanskog prvoligaša

Prema pisanju grčkih medija

Genoa se interesuje za Sanela Jahića

Povremeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sanel Jahić, koji se u posljednje vrijeme ustalio u startnoj postavi grčkog Arisa, na ljeto bi mogao napustiti Grčku.

Prema pisanju tamošnjih medija za usluge našeg internacionalca zainteresovan je italijanski prvoligaš Genoa.

Jahić je u izjavama za grčke medije potvrdio kako je upoznat da ga prate skauti ovog kluba, ali nije želio konkretno govoriti o pojedinostima.

„Sa Arisom imam ugovor da 2010. godine i trenutno sam zadovoljan statusom u klubu. Znam da su me pratili skauti Genoe, ali nije bilo ništa konkretno. Naravno da bi mi bila čast zaigrati u elitnom razredu italijanskog fudbala, ali za sada je o tome rano govoriti“, izjavio je Jahić za grčke medije.

U novembru mjesecu prošle godine za Jahićeve usluge bio je zainteresovan i AEK, kojeg je u to vrijeme preuzeo naš proslavljeni trener Duško Bajević. Međutim, Aris je za obeštećenje tražio 900. 000 eura, pa su pregovori o transferu propali. Nakon toga, naš internacionalac je izborio mjesto u početnoj postavi Arisa, pa bi sada obeštećenje sigurno bilo i veće.

Inače, Genoa nakon 24 odigrana kola u italijanskoj eliti zauzima visoko pet mjesto (41 bod) sa bodom manje od četvrtoplasirane Fiorentine. U slučaju da se transfer realizuje, Jahić bi postao četvrtiti bh. igrača na „čizmi“. Ranije su u Seriji A igrali Zlatan Muslimović i Vedin Musić, a Hasan Salihamidžić je aktuelni član Juventusa.

Jahić je profesionalnu karijeru započeo u sarajevskom Željezničaru, gdje je proveo period od 2001. do 2004. godine. Tada je otišao u španski Las Palmas, a u sezoni 2005/06 nastupao je za Meridu. Nakon epizode u Španiji ponovo se vratio na Grbavicu, a plavi dres je nosio do 2008. godine, kada je potpisao ugovor sa Arisom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije