Genoa slavila u gradskom derbiju
Omar Milanetto

Odigrane dvije utakmice 14.kola Serije A

Genoa slavila u gradskom derbiju

M. Maksimović

Pobjedama Udinese i Genoe otvoreno je 14.kolo Serije A. U prvoj utakmici ovog 14.kola Udinese je kao domaćin očekivano pobjedio Livorno 2:0, dok je Genoa u derbiju nadigrala Sampdoriju 3:0.

Pitanje pobjednika u ovom duelu riješeno je srediom prvog dijela, kada su domaći u samo deset minuta stigli do sigurne prednosti. Domaćini su poveli lijepim golom Di Natalea iz slobodnjaka u 29.minuti, a strijelac za konačnih 2:0 u 37.minuti bio je Flores, nakon odlične asistencije Lukovića.

Veliki gradski derbi ove subote su igrali Genoa i Sampdorija. Fudbaleri Genoe su kada je to bilo najpotrebnije odigrali svoju najbolju utakmicu, a kao posljedica toga stigao je težak poraz Sampdorije 3:0.

Već u 10.minuti Genoa je vodila 1:0. Palacio je srušen u kaznenom prostoru, a nama dobro poznati Rosseti na asistenciju svog pomočnika pokazuje na bijelu tačku, Siguran izvođač za 1:0 je Milanetto. I nastavku Genoa igra odlično bez obzira što na terenu nema Biave koji je isključen u finišu prvog dijela. Castellazzi je ponovo kapitulirao u 55.minuti, Marco Rossi je zabio za 2:0.

Kako je vrijeme odmicalo Sampdorija je ostajala sa sve manje igrača na terenu. Prvo je Rossi zaradio drugi žuti, a Genoa je opet iz penala u 75. minuti preko Paladina povečala svoju prednost, tačnije osigurala pobjedu. Nakon trećeg gola Genoe, zaiskrilo je na terenu, a prednjačili su igrači Sampdorije koji su bili sve nervozniji, pa je crveni karton dobio i Cacciatore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije