Genoa spremna dati tri miliona eura za Armina Gigovića

Talentovani veznjak na meti nekoliko klubova

Genoa spremna dati tri miliona eura za Armina Gigovića

Nedavno su se pojaviše špekulacije da brojni klubovi prate Armina Gigovića, mladog veznjaka švedskog Helsingborga, ali i da su među zainteresovanima engleski velikani poput Arsenala i Manchester Cityja.

Ovaj 18-godišnjak je prošlog ljeta zvanično prekomandovan u prvi tim Helsingborga i do sada je upisao 15 nastupa u švedskom šapionatu.

Bilo je to dovoljno da pokaže svoj potencijal, a pored već pomenutih engleskih klubova, zainteresovana je i italijanska Genoa.

Šta više, italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio tvrdi da je Genoa već u pregovorima za Gigovićev transfer i da je spremna švedskom klubu platiti tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, visokog veznjaka Gigovića italijani porede sa Sergejem Milinković-Savićem, zvijezdom Lazija.

Armin Gigović je rođen u Švedskoj, ali je njegovo porijeklo u BiH. Do sada je nastupao za U17 selekciju Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi