Gent Ervina Zukanovića posudio Chievu

Od naredne sezone u Seriji A

Gent Ervina Zukanovića posudio Chievu

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović koji zbog nedobivanja američke vize nije otputovao na turneju u Sjedinjene Američke Države, a koji je potom iz iste odstranjen odlukom selektora, novi je igrač Chieva, člana italijanske Serie A.

Zukanović koji je u proteklih godinu i pol dana igrao u redovima belgijskog Genta odlučio je da napusti klub koji je vlasnik najmodernijeg i najljepšeg stadiona u Belgiji, a čije je redove nedavno pojačao i mladi reprezentativac BiH i bivši fudbaler Željezničara Nermin Zolotić.

Defanzivac odličnog udarca, prema pisanju belgijske stranice hln.be, naredne sezone će u redovima Chieva igrati kao posuđeni igrač Genta, s tim da je u dogovor uključena i mogućnost da klub iz Verone na kraju sezone otkupi Zukanovićev ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.