Gerd Muller: Sada me niko ne može srušiti
Povreda je zaustavila Ibiševića u pohodu na Mullerov rekord

„Bombarder nacije“ odahnuo zbog Ibiševića

Gerd Muller: Sada me niko ne može srušiti

Gerd Muller ili kako ga u Njemačkoj zovu „Bombarder nacije“ odahnuo je nakon što je Vedad Ibišević povrijedio prednje križne ligamente desnog koljena zbog čega će pauzirati šest mjeseci.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u prvom dijelu Bundeslige postigao je 18 golova u 17 utakmica i Muller, ali i njemačka javnost strepili su da bi mogao srušiti Gerdov rekord iz sezone 1971/72, kada je ovaj napadač postigao 40 golova. Međutim, okrutna povreda udaljiće našeg „bombardera“ sa terena na pola godine, što znači da je za njega sezona završena.

„Ibiševićev izostanak je veliki hendikep za Hoffenheim. Kada vam se povrijedi najbolji igrač, to je velika slabost za tim, a Ibišević je bio jedan od najvažnijih igrača Hoffenheima. On je jednostavno imao riješenja za svaku situaciju. Najvažnije je bilo da dobije loptu, a onda je sve lako. Baš onako kako sam radio u svoje vrijeme“, izjavio je Muller za njemačke medije.

Muller smatra da Hoffenheim ne može osvojiti titulu prvaka Njemačke, a da bi to teško uradio i da je Ibišević u ekipi.

„Ne, ne mislim da bi mogli osvojiti titulu i da se Ibišević nije povrijedio. Na kraju polusezone pokazali su slabosti“, kaže Muller.

Velikan njemačkog fudbala smatra da će Ibišević morati proći dug put kako bi se vratio u staru formu, jer kako kaže zadobio je najgoru povredu koja može zadesiti fudbalera. Na kraju, naglasio je da njegov rekord više niko ne može srušiti.

„Iskreno, da je Ibišević ostao zdrav ne bi bilo nemoguće da sruši moj rekord. To nije bilo isključeno. Sada više ne vjerujem da će neko to uspjeti. To zaista ne može niko“, tvrdi Muller, naglasivši da je bilo i drugih igrača koji su u proteklim godinama dobro startali, ali bi ih kasnije nešto zaustavilo na tom putu, povreda ili pad u formi, te da niko nije odigrao cijelu sezonu u kontinuitetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.