Gerets napušta Marseille

Gerets napušta Marseille

Trener francuskog prvoligaša Olympiquea iz Marseillea Eric Gerets izjavio je da će na kraju sezone napustiti taj klub.

"Definitivno odlazim. Davno sam donio takvu odluku", rekao je Gerets.

Pedesetčetvorogodišnji stručnjak je naveo da je glavni razlog njegovog odlaska nedostatak povjerenja između njega i vlasnika kluba Roberta Louisa-Dreyfusa.

Dreyfus je u januaru rekao da će sačekati kraj sezone prije nego što Geretsu ponudi novi ugovor.

"Bio sam veoma razočaran poslije tog intervjua. Jednostavno ga nisam razumio, a ne razumijem ga ni sada. Vjerujem da je to bio znak. Bez obzira na sav moj trud i rad, on nije imao ni trunke zahvalnosti, ali prije svega tu nije bilo ni malo povjerenja“, istakao je Gerets.

Ekipa Marseillea trenutno vodi na tabeli, a do kraja prvenstva je ostalo još pet kola. Marseille ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bordeaux, ali i utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.