Gerets saopštio spisak za utakmicu s Nigerom

Maroko

Gerets saopštio spisak za utakmicu s Nigerom

E. Škorić

Eric Gerets, selektor marokanske nogometne reprezentacije, saopštio je spisak od 23 igrača koji konkuriraju za prijateljski ogled protiv Nigera.

Maroko i Niger će snage odmjeriti 9. februara u prijateljskoj utakmici. Marokanski selektor uručio je pozive za 23 nogometaša koje će imati na raspolaganju.

Momčadi nije na raspolaganju Nacer Chadli koji je i službeno odlučio zaigrati za Belgiju, nakon dužeg perioda oklijevanja. Svoj debitanski nastup imat će Ismail Aissati, Oussama Aissadi i Mehdi Carcela.

Iz domaće lige pozvana su četiri igrača i to: Mohamed Amine Nejmi, Issam Badda, Mehdi Karnas i Mohamed Amine El Bakkali.

Adel Tarabt i Michael Basser vraćaju se u momčad nakon što su propustili prijateljsku utakmicu s Sjevernom Irskom. Zvijezda reprezentacije je Maourane Chamakh, Arsenalov napadač, a tu su još Youssef Hadji (Nancy), te Houssine Kharja (Inter) i Mehdi Banattia (Udinese).

Kompletan spisak:

Golmani: Ahmed Mohamedina (OCK), Issam Badda (FUS), Abdelillah Bagui (CRA)

Odbrana: Ahmed Kantari (Stade Brestois), Mehdi Benatia (Udinese), Abdelfettah Boukhriss (Standard de Liège), Rachid Soulaimani (Raja Casablanca), Michael Basser (AS Nancy), Mohamed Amine Nejmi (OCK), Mehdi Karnas (DHJ), Hicham Mahdoufi (Raja Casablanca)

Veznjaci: Mohamed Amine El Bakkali (FUS), Mohamed Chihani (MAS), Houssine Kharja (Inter Milan), Younes Belhanda (Montpellier), Mbark Boussoufa (Anderlecht), Adel Taarabt (QPR), Mehdi Carcela (Standard de Liège), Ismail Aissati (Vitesse Arnhem)

Napadači: Youssef Hadji (AS Nancy), Marouane Chamakh (Arsenal), Youssef El Arabi (SM Caen), Oussama Assaidi (SC Heerenveen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.