Gerland je skandirao Pjanićevo ime

Lyon sa 5:0 bolji od Arlesa

Gerland je skandirao Pjanićevo ime

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je strijelac drugog gola za Lyon u pobjedi od 5:0 nad Arlesom na Gerlandu.

Lyon je na svom Gerlandu deklasirao Arles u okviru 26. kola fudbalskog prvenstva Francuske, a strijelac drugog gola za Lavove bio je Miralem Pjanić.

Trener Lyona Claude Puel odlučio je dati priliku našem reprezentativcu da od prve minute zaigra u jednom susretu Ligue 1 još od decembra prošle godine, a ovaj mu se za to odužio na najbolji mogući način.

Lyon je u vodstvo doveo Lisandro Lopez svojim prvim od tri postignuta gola u 13. minutu utamice.

Lopez se četiri minute kasnije našao u ulozi asistenta, a bh. reprezentativac izlazi sam pred golmana Arlesa i odmjerenim udarcem loptu šalje u lijevi ugao njegovog gola. Nakon ovog gola, navijači su na Gerlandu dugo skandirali Miralemovo ime.

U 50. minuti Pjanić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali golman Arlesa krajnjim naporom loptu šalje u korner. Samo minut kasnije Lopez nakon jednog centaršuta, glavom šalje loptu u mrežu gostiju za vodstvo Lyona od 3:0.

Već u narednom napadu, Lopez sjajno upošljava Pjanića, koji izlazi sam pred Plantea i plasira loptu pored njega, ali ovaj put stativa je bila saveznik izabranika trenera Faruka Hadžibegića.

U 55. minuti Lyon povisuje na 4:0, a ponovo je strijelac Lopez, kojem doduše nije bilo teško nakon asistencije Gomisa loptu ubaciti u praznu gostujuću mrežu.

U posljednjoj minuti sudijske nadoknade Michel Bastos postiže gol za konačnih 5:0. Nakon jednog kornera Bastos se sjurio u šesnaesterac, te sa ivice kaznenog prostora sjajnim udarcem lijevom nogom pogodio suprotni ugao Arlesovog gola.

U drugom večerašnjem susretu Bordeaux je sa 3:1 slavio na gostovanju kod Bresta, a golove za Žirodince postigli su Wendel u 49. minuti, Plašil u 67. minuti i Diabite u 90., dok je strijelac za domaće bio Ferradj tri minute prije kraja susreta.












NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.