Gerrard: Crna Gora i Poljska su utakmice od iznimne važnosti

Englezi mogu prokockati Brazil

Gerrard: Crna Gora i Poljska su utakmice od iznimne važnosti

Englesku nogometnu reprezentaciju očekuju dva izuzetno važna kvalifikacijska susreta na domaćem terenu protiv Crne Gore i Poljske.

Iako u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ne znaju za poraz, nije isključeno da Englezi budu primorani igrati dodatni baraž za plasman u Brazil. Prednost u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu i trećeplasiranu Crnu Goru iznosi samo jedan bod dok četvrtoplasirana Poljska također nije bez šansi sa tri boda zaostatka.

"Predstojeće utakmice definitivno spadaju među najvažnije u mojoj karijeri. Nalazimo se u kritičnoj fazi kvalifikacija i na meni i saigračima je da na pravi način odgovorimo zadatku. Ovo su iznimno važne utakmice,” izjavio je Steven Gerrard, koji će protiv Crne Gore odigrati svoju 106. utakmicu u dresu reprezentacije i tako se izjednačiti s Bobbyjem Charltonom.

"Ponosan sam jer je on jedan od najvećih igrača koji je igrao za Englesku i čast mi je što sam u mogućnosti izjednačiti se s njim. Nadam se da će mi ta utakmica na kraju ostati u lijepom sjećanju i da ćemo osvojiti sva tri boda," dodao je Gerrard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.