Gerrard: Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje

Kapiten Engleza svjestan blizine cilja

Gerrard: Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje

A. Haznadarević

Kapiter reprezentacije Engleske Steven Gerrard je istakao da njega i njegove saigrače u večerašnjem duelu sa Italijom može zadovoljiti jedino pobjeda, te da se nada da će konačno njegova reprezentacija napraviti uspjeh na velikom takmičenju kakav je Euro.

Gerrard je imao priliku dva puta igrati u četvrtfinalima velikih turnira, na Euru 2004, te na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, a oba puta su se morali tužni vratiti kući.

 

"Od mog debija za Englesku protiv Ukrajine na Wembleyju u maju 2000. godine, sanjam osvajanje velikog takmičenja. Do sada, to se još uvijek nije dogodilo. No, sada nam se ukazala nova prilika, te se nadam da će ovaj put biti drugačije zbog bola koji smo prošli."

 

Ikona Liverpoola smatra da su četvrtfinalni mečevi specifični jer je cilj jako blizu, ali i da je to prilika koja ne dolazi baš često.

 

"Veoma smo blizu onoga što želimo, možemo vidjeti naš cilj i početi sanjati ponovo, ovo je fantastičan trenutak za tim. Znam da igranje u četvrtini finala ne dolazi baš često, zato je važno da pružimo svoj maksimum i pokažemo našim kritičarima da smo sposobni igrati na ovom nivou."

 

Gerrard smatra da je njegova reprezentacija odigrala odlično u dosadašnjem toku turnira, međutim da će protiv Italije morati odigrati još bolje:  

 

"Dokazali smo klasu i umijeće, koje je bilo potrebno za osvajanje prvog mjesta u grupi, ali sada znamo da trebamo biti i još bolji i dati sve od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno za prolazak dalje", zaključuje kapiten i glavna uzdanica u veznom redu Engleza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.