Gerrard donirao novac za obitelji žrtava na Hillsboroughu

Gerrard donirao novac za obitelji žrtava na Hillsboroughu

Edmir Škorić

Kapiten Liverpoola Steven Gerrard u utorak je donirao 96.000 funti za Hullsborough Family Support Group, organizaciju koju su osnovale obitelji žrtava tragedije iz 1989. godine.

Na stadionu Hillsborough se, podsjećamo, 15. aprila 1989. godine dogodila velika tragedija, kada je smrtno stradalo 96 navijača Liverpoola. Najmlađi je bio 10-godišnji Jon-Paul Gilhooley, inače Gerrardov rođak.

Hillsborough Family Support osnovan je već mjesec dana kasnije sa svrhom pružanja međusobne pomoći i podrške jedni drugima. 

"Ja sam u poziciji pomoći na ovaj način. S obzirom na moju povezanost koju imam s Hillsboroughom, vezano i za moju obitelj, to je nešto što sam želio učiniti već neko vrijeme. Mislim da je ovo pravi trenutak i u razgovoru s ljudima iz kluba sam odlučio sada povući taj potez", rekao je Gerrard.

On je na taj način odlučio dodatno podići svijest o borbama koje obitelji žrtava i dalje vode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.