Gerrard: Možemo puno bolje

Zadovoljan pobjedom u Oslu

Gerrard: Možemo puno bolje

Edmir Škorić

Svoju prvu utakmicu kao kapiten Engleske Steven Gerrard, veznjak Liverpoola, završio je pobjedom, no vjeruje da njegova reprezentacija može puno više.

Engleska je u prijateljskom susretu u subotu s minimalnih 1:0 savladala Norvešku, a jedini gol postigao je Ashley Young u devetoj minuti. Prva je to pobjeda Engleza u Norveškoj od 1996. godine, kada su slavili u Oslu.

 

"Obzirom da smo pobijedili i nismo primili pogodak, sveukupno je to bila zadovoljavajuća noć u mojoj prvoj utakmici kao službeni kapiten i Roy Hodgsonovoj kao selektor", kazao je Gerrard, koji je odigrao 45 minuta, dodavši:

 

"Znamo da možemo puno bolje. Nadam se da ćemo se poboljšati kada se malo više naviknemo na novog selektora i kada budemo s njim odradili više treninga".

 

Engleska u subotu na Wembleyju igra s Belgijom drugu pripremnu utakmicu za Euro 2012, a u Poljskoj i Ukrajini prvi susret igra 11. juna protiv Francuske u Donjecku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.