Gerrard: Napustićemo teren u slučaju rasizma

Gerrard najavio

Gerrard: Napustićemo teren u slučaju rasizma

Midhat Šljivak

Vezni igrač reprezentacije Engleske Steven Gerrard najavio je da će fudbaleri "gordog albiona" napustiti teren u slučaju rasizma na utakmici koju budu igrali Englezi.

Englezi ćesutra u Donetsku odigrati susret prvog kola Grupe D protiv Francuske, aoba tima u svom sastavu imaju veliki broj tamnoputih fudbalera.

"Razgovarali smo na tu temu. Ako se dogode uvrede na rasnoj osnovi odmah ćemo prekinuti igru," rekao je Gerrard.

O tom problemu je govorio i selektor Engleza Roy Hodgson.

"Kada dođete u neku zemlju koja ima određenih problema onda morate biti spremni na takvo nešto. Koliko god to bilo nesretno, mi ćemo biti spremni i na taj tip uvreda.", rekao je Hodgson.

Ovo Evropsko prvesntvo već su obilježila rasna vrijeđanja prvo reprezentativaca Holandija, a potom i tamnoputog češkog fudbalera Theodorea Gebre Selassieja od strane ruskih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.