Gerrard: Potrebna su nam dva-tri pojačanja

Gerrard: Potrebna su nam dva-tri pojačanja

Edmir Škorić

Steven Gerrard tvrdi da Liverpoolu trebaju "tri ili četiri kvalitetna igrača", želi li se naredne sezone boriti za naslov engleske Premier lige.

Sinoć su Redsi na svom Anfieldu sa 3:0 savladali West Ham, te su tako nastavili svoj pohod ka plasmanu u Ligu prvaka. No, kapiten Steven Gerrard vjeruje da Benitezova momčad ne treba "remont", te daje dovoljno dovesti par pojačanja.

"Postoje momčadi koje su se pojavile u novije vrijeme, kao Chelsea. Osim toga, Manchester United je prejak za nas već godinama. Prošle godine smo ih skoro pobijedili, ali vrlo je teško prevladati takvu  jaku momčad", kazao je Gerrard za Daily Mail, te dodaje.

"Svi znaju da moramo naučiti iz ove sezone. Treba nam nekoliko igrača da dodatno pojačamo momčad. Ne vjerujem u korijenite promjene ili revoluciju. Tri ili četiri kvalitetna igrača bi trebala biti dovoljna, ali više kvalitetna nego kvantitetna."

"Nakon niza loših rezultata, morali smo promijeniti ciljeve. Sada su navijači očajni i žele da osvojimo Europa ligu. To je jedini trofej koji nam je ostao i borit ćemo se da ga osvojimo".

Podsjetimo, Liverpool u četvrtak protiv Atletico Madrida igra prvu polufinalnu utakmicu Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.