Gerrard poziva na osvetu Hrvatima
Steven Gerrard

Englezi pamte poraz na Wembleyu

Gerrard poziva na osvetu Hrvatima

Vezista reprezentacije Engleske i kapiten Liverpoola Steven Gerrard okrenuo se utakmici kvalifikacija za SP koju Gordi Albion u srijedu igra sa Hrvatskom.

Hrvatska je u posljednjem dvoboju ove dvije ekipe na Wemblyeu slavila sa 3:2 i tako udaljila Englesku od Evropskog prvenstva 2008. godine. Gerrard se sjeća tog poraza i smatra da je došlo vrijeme za osvetu izabranicima Slavena Bilića.

"Engleski reprezentativci još osjećaju posljedice tog poraza. Moramo to iskosistiti kako bi našli motiv više i pobijedili u srijedu", smatra Gerrard.

"Dobro igramo u ovim kvalifikacijama i polako nam ulazi u naviku pobijeđivati Hrvatsku, ali će to biti težak ispit za nas. U srijedu navečer imamo veliku šansu da obezbijedimo učešće na Svjetskom prvenstvu i veoma je važno da posao odradimo dobro", dodao je Gerrard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.