Gerrard priželjkuje trijumfe sa Engleskom
Steven Gerrard na treningu

Kapiten Liverpoola raspoložen

Gerrard priželjkuje trijumfe sa Engleskom

Osim što je vratio svoj Liverpool u borbu za naslov Premiershipa sa Manchesterom, kapiten Steven Gerrard predvodiće reprezentaciju Engleske u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine.

Riječ je o duelima protiv Slovačke i Ukrajine, a u slučaju šest bodova Englezi bi praktično obezbijedili plasman na SP u Južnoafričku republiku.

»Posljednje dvije sedmice u klubu su bile izvrsna i bilo bi divno kada bih svoju formu prenio na državnu selekciju. Želim igrati za svoju zemlju jer sam neke utakmice pripustio zbog povrede. Neće biti lako i znam da nas protiv Martina Škrtela, koji je moj saigrač u klubu, i njegovih sunarodnjaka čeka težak posao. No, ukoliko ostvarim dvije pobjede, na Anfield ću se vratiti sa osmijehom.»

Gerrard je u posljednjem kolu Premiershipa Aston Villi postigao tri gola.

«Fenomenalan je osjećaj biti trostruki strijelac. No, važnije je što smo stigli na korak do Uniteda. Chelsea je takođe izgubio i ovo je bio odličan vikend za sve nas u klubu», istakao je kapiten Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.