Gerrard: Suarez je među tri najbolja fudbalera svijeta

Kapiten Liverpoola o Urugvajcu

Gerrard: Suarez je među tri najbolja fudbalera svijeta

Kapiten Liverpoola, Steven Gerrard priznao je da uspjeh njegove ekipe u velikoj mjeri ovisi o napadaču, Luisu Suarezu,

Urugvajac se već neko vrijeme povezuje sa odlaskom iz kluba, a spominjali su se klubovi poput Real Madrida i Arsenala.

Ipak, Gerrard smatra kako bi napadač trebao odbiti se ponude te pomoći Liverpoolu u predstojećoj sezoni.

"Teško je svake sezone završiti među četiri najbolje ekipe zbog snage momčadi poput Manchester Cityje, Chelseaja i Manchester Uniteda. Tottenham, Arsenal i mi se borimo za preostalo mjesto", ističe Gerrard te dodaje:

"Naš uspjeh trenutno ovisi o odluci koju će donijeti Luis Suarez u narednih nekoliko sedmica. Ukoliko pređe u Arsenal naša sezona će biti malo teža. Pojačao bi njih, a oni su nam konkurenti za mjestu među četiri najbolje ekipe. To jednostavno nema smisla bez obzira koliki je novac na stolu. On je treći najbolji fudbaler svijeta. Stavio bih ga uz Garetha Balea. Imate Messija i Ronalda koji su sa druge planete, a onda imate Balea i Suareza".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.