Gerrard: Suarez je zaslužuje nagradu za igrača sezone

Gerrard hvali Suareza

Gerrard: Suarez je zaslužuje nagradu za igrača sezone

Midhat Šljivak

Kapiten i legenda Liverpoola Steven Gerrard izjavio je da urugvajski napadač Luis Suarez zaslužuje nagradu za fudbalera godine u Engleskoj.

Suarez je jučer u pobjedi protiv Tottenhama od 3:2 postigao vodeći gol za Redse, ukupno 22. u Premiershipu ove sezone, a Gerrard smatra da bi Suarez bio najveći igrač, koji nije osvojio nagradu u najboljoj sezoni koju igra.

"Sjajan je kroz cijelu sezonu. Najbolji je strijelac i stvarno je nevjerovatan. Nemam riječi kojim mogu opisati koliko je dobar. Ukoliko ne osvoji nagradu, biće najbolji igrač ikad, koji nije osvojio nagradu za fudbalera godine", rekao je Gerrard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.