Gerrard zbog povrede mora pauzirati
Benitez mora da bira...

Dilema za kormilare Liverpoola

Gerrard zbog povrede mora pauzirati

M. Skaka

Testovi su pokazali da je Steven Gerrard pretripio manje istegnuće mišića, te će morati propustiti jednu utakmicu kako bi se potpuno oporavio. Međutim, ostaje pitanje da li će se Benitez odlučiti da bez svog glavnog aduta nastupi u narednom meču Premir lige protiv Blackburn Roversa ili u Evropi, u uzvratu protiv Chelsea.

Gerrard će zobg istegnuća morati pauzirati nekoliko dana, a i sam Benitez je nakon poraza od Chelsea rekao kako on “nije bio potpuno pokretan”. Ipak, još uvijek se špekuliše da li će Liverpool priznati poraz u Ligi šampiona i sve snage usmjeriti ka Premier ligi ili će Gerrarda odmoriti tokom vikenda kako bi bio spreman za revanš u Londonu.

Ukoliko se Benitez odluči da Gerrarda pričuva tokom vikenda, on će imati punih deset dana da se oporavi, pa bi nastup u punoj snazi protiv Chelsea trebao biti osiguran. Ali, vjeruju li u Liverpoolu da se zaostatak sa Anfielda može nadoknaditi?
Pepe Reina nije unio optimizam u ekipu kada je nakon meča izjavio “Mislim da su nam sada šanse 15:85.”.  

S druge strane, u Premiershipu sve je i dalje otvoreno. Liverpool ima samo bod manje od Manchestera, ali i utakmicu manje pred sobom, pa je svaki naredni meč od ključne važnosti.

Evropa ili Ostrvo? Reći će nam Benitez ovog vikenda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.