Gervinho i Hazard učvrstili Lille na vrhu

Zaostala utakmica 18. kola

Gervinho i Hazard učvrstili Lille na vrhu

E. Škorić

Vodeća momčad francuskog Le Championnata, Lille, u zaostaloj je utakmici 18. kola savladali Nancy s uvjerljivih 3:0.

Lille je nastavio sa pobjedama, a ovaj put izabranici Rudi Garcije, rezultatom 3:0, savladali su Nancy, trenutno trinaestoplasiranu momčad šampionata.

Uspjeli su gosti sačuvati mrežu netaknutom u prvih 45 minuta, ali u nastavku nisu uspjeli odoliti svim napadima Lilleovih nogometaša. U prvih nekoliko uvodnih minuta drugog dijela Gervinho i Hazard matirali su Gregorinija. Reprezentativac Obale Slonovače, Gervinho, riješio je sve dileme oko pobjednika svojim drugim golom na utakmici u 62. minuti.

Imali su domaći veliku šansu i ranije da povedu. Yohan Cabaye promašio je penal u 41. minuti. Nancy je kraj dočekao sa deset igrača, jer je Luiz isključen u 74. minuti.

Lille je sada vodeći sa 38 bodova, četiri više od drugoplasiranog PSG-a, trećeplasiranog Rennesa i četvrtoplasiranog Lyona.

Le Championnat, 18. kolo:
Lille - Nancy 3:0 (Gervinho 47, 62, Hazard 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije