Gervinho i Song suspendovani na tri utakmice

Gervinho i Song suspendovani na tri utakmice

Nogometni savez Engleske suspendovao je Alexa Songa i Gervinha zbog nesportskog ponašanja na utakmici prvog kola Premier lige između Newcastlea i Arsenala.

Gervinho je dobio crveni karton zbog udaranja Joeya Bartona. Prehodno je veznjak Newcastlea grubo podigao napadača Obale Slonovače sa travnjaka, nakon čega je nastala gužva.

Barton je izbjegao storožiju kaznu, zaradio je samo žuti karton. Song je suspendovan, jer je nagazio kontraverznog veznjaka Svraka, koji je izazvao incident.

Arsenal je prihvatio kaznu za Songa, dok će uložiti žalbu na odluku Nogometnog saveza Engleske da suspenduje Gervinha. Oba kluba kažnjena su sa po 25.000 funti, zbog nemogućnosti kontrole svojih igrača.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.